Снимка PexelsПродължават разногласията за Европейски здравен сертификат. Преговорите между Европейския парламент

...
Снимка PexelsПродължават разногласията за Европейски здравен сертификат. Преговорите между Европейския парламент
Коментари Харесай

Започват нови преговори за европейски здравен сертификат

Снимка Pexels

Продължават разногласията за Европейски здравен документ. Преговорите сред Европейския парламент на страните членки на Европейски Съюз за европейски здравен документ се възобновяват довечера, съобщи Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция.
Агенцията отбелязва, че времето за доближаване на гледните точки изтича, защото е планувано паспортът да стартира да работи преди края на идващия месец.

Целта е да бъде направена хармонична рамка, която да улесни свободното придвижване в Европейски Съюз по време на летния туристически сезон. Много страни към този момент започнаха да вкарват сходни начинания.

Документът ще засвидетелства, че носителят му е имунизиран против КОВИД-19, придобил имунитет, откакто е прекарал болестта, или е дал негативен тест за коронавиус. Европарламентът и Съветът на Европейски Съюз обаче са на разнообразни позиции по въпроса.

Екологичен потенциал желае тестванията да се дават гратис, а някои страни членки отхвърлят поради цената. Евродепутатите се стремят притежателите на документ да не бъдат подлагани на карантина или спомагателни проби от страните, които посещават. Според страните този въпрос обаче е от тяхната подготвеност и те желаят да имат опция да реагират, ако се появи, да вземем за пример, нов вид на ковид.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР